BODYWEAR QUALITY: Q-FRESH COTTON

Q Bodywear Boxershort Grijs Q1905 HerenondergoedWe doen niet veel zonder vragen te stellen. Aan onze gebruikers. Aan onze Legends. Aan de partners van onze gebruikers. Een boxer is maar een boxer. Of toch niet? Nee, toch niet! Dat werd vrij snel bevestigd. Een man laat zich wellicht beïnvloeden door de opbouw van de stapel boxers in zijn kast maar we kwamen er vrij snel achter dat hij zeker niet altijd de bovenste van de stapel pakt. Onze opdracht was vrij snel erg duidelijk: Maak de “boxer die iedere man er altijd tussenuit vist”. Maar wat is belangrijk? Wat zijn vandaag de dag de grootste ergernissen? Elastieken band te smal of te breed. Band gaat snel kapot. Boxer gaat snel “lubberen”. Veel te warm. Gaat snel stuk met name in het kruis. 

De boodschap was helder en we zijn aan de slag gegaan. En we zijn best trots op het resultaat. Gepaste trots natuurlijk want we blijven een oer-Hollands merk, dus geen kapsones. 

Laten we beginnen bij de band. Deze is exact 4,2 cm simpelweg omdat dit na veel testen de “lekkerste” breedte bleek. Dan direct één van de belangrijkste elementen, de stof. We noemen het Q fresh. Fresh omdat het heerlijk koel aanvoelt. Maar ook Fresh omdat het anti-bacteriële eigenschappen heeft. Feitelijk is het “gewoon” maar 93,5% katoen en 6,5% spandex. Echter, Q fresh cotton is het neusje van de zalm. Een selectie van de 10% van het beste katoen wat vervolgens het proces doorloopt van gekamd katoen, gemixt wordt met spandex en als laatste een biologisch bad krijgt. Het eindresultaat is bijzonder: Katoen voelt normaal gesproken niet heel koel aan. Q fresh daarentegen wel! Verder is Q fresh cotton nagenoeg krimpvrij en kreukvrij, is het flexibeler en ademt het beter. De basiseigenschappen van katoen zijn al prima. Q fresh is de overtreffende trap!

Een andere eerder genoemde ergernis is dat veel boxer snel kapot gaan in het kruis. Dat is ook logisch gezien het feit dat 95% van alle boxers gemaakt worden met een echt “kruis” aan de onderkant wat gewoon erg kwetsbaar is. Q Bodywear heeft voor een andere constructie gekozen waardoor het onmogelijk is dat de boxer hier scheurt. 

Samenstelling Stof Band Verpakking
93,5% katoen 100% polyamide 100% recyclebaar papier
6,5% spandex